Avarii sulges Pärnu-Ikla teel liikluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avariikohas tekkisid pikad ummikud.
Avariikohas tekkisid pikad ummikud. Foto: Ants Liigus

Täna hommikul Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 140. kilomeetril Reiu tee bussipeatuse läheduses teelt välja sõitnud Läti raskeveok muutis mitmeks tunniks liikluse õnnetuskohas ühesuunaliseks.

Õnnetus juhtus kella 9 ajal. Liiklus taastus kella 12.30 ajal.

Kuni selle ajani reguleerisid autode liikumist politseinikud ja liiklus toimus ühel sõidusuunal ja teele tekkisid kohati paari kilomeetri pikkuseks veninud ummikud. Veoki väljatõmbamiseks oli tee ajutiselt suletud.

Pärnu Postimehe reporter Eno-Gerrit Link teatas sündmuskohalt, et lumevalli sõitnud Läti numbrimärgiga rekka't prooviti sealt välja tõmmata juba kella 11 paiku, kuid libeduse tõttu siis see ei õnnestunud. Veok saadi lumehangest kätte kella 12.30 paiku.

Veoautojuht, 49aastane Anton ütles, et sõitis enne õnnetust kiirusega 80 kilomeetrit tunnis ja sattus õnnetusse  libeduse tõtttu. Riiast Tallinnasse puuviljakoormat vedanud juhi sõnutsi läks tal õnneks kuna pääses napilt kokkupõrkest vastutuleva autoga.

Antoni sõnutsi oli tee libe kõikjal, nii Eestis kui Lätis. Politsei rääkis sündmuskohal, et õnnetuskohal oli hommikul kiilasjää. Pärast avariid tehti teel libedusetõrjet.

Maanteeameti Lääne regiooni direktori asetäitja Heiti Poppi sõnutsi oli peale rekka samas paigas sõiduauto teelt välja sõitnud. Seegi masin kandis Läti numbrimärki. Esialgsetel andmetel keegi vigastada ei saanud.

Toimetuse reporteri sõnutsi oli sõiduauto teelt välja sõitnud samas kurvis umbes 200 meetrit Riia poole.

Kohapeal räägiti ka võimalikust kolmandast liiklusõnnetusest seal lähedal:  teelt oli leiti stangejuppe.

Maanteeameti teatel on teeolud lumetuisu tõttu keerulised. Teed on lumised ja libedad ning nähtavus piiratud. Ilmaolude tõttu on tuisuvaalude tekkimise oht. Jätkuvalt tuiskab ja puhub tugev külgtuul.

Heiti Poppi sõnutsi on praegu kõikjal teemasinad väljas, lükatakse nii lund kui tehakse libedusetõrjet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles