Teatrikinos näidatakse "Teesklejaid"

Karin Klaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peategelane Juhan (Priit Võigemast, vasakul) kohtub mehega (Meelis Rämmeld), kes oleks justkui tema teisik tulevikust.
Peategelane Juhan (Priit Võigemast, vasakul) kohtub mehega (Meelis Rämmeld), kes oleks justkui tema teisik tulevikust. Foto: promo

Täna õhtul linastub Endla Teatrikinos Vallo Toomla debüütmängufilm "Teesklejad". Psühholoogilises põnevikus mängivad Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Mari Abel ja Meelis Rämmeld. Linastusele tuleb Meelis Rämmeld, kelle koduteater on Endla.

Toomla loodud trilleris loodavad peategelased Anna ja Juhan rikaste sõprade maamajas puhates oma suhteid parandada. Nad pakuvad öömaja tormi kätte jäänud paarile, kes peab neid maja omanikeks. Anna ja Juhan haaravad kinni uutest rollidest, alustades mängu, mis viib neid hävingu äärele.

Režissöör Vallo Toomla ütles, et tegi "Teesklejate" filmi eelkõige hirmust ja tundest, et me ei ole piisavalt edukad, rikkad ja ilusad; et meist pole kunagi teistele ega endale küllalt ja jääme oma lühikese elu jooksul millestki olulisest ilma. Pidev võidujooks teiste ja iseendaga tekitab inimeses identiteedikriisi ja ühiskonnas moraalikriisi.

Filmi stsenaristid on Livia Ulman ja Andris Feldmanis, kunstnik Eva-Maria Gramakovski ja operaator Erik Põllumaa. Kõrvalosades teevad kaasa Laine Mägi ja Andres Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles