Puidubriketti tohib ahju pista vaid mõne klotsi

Riina Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui olete harjunud ahju puuhalge täis laduma, siis puidubriketiga küttes saab ahju pista poole vähem klotse, aga sooja saab niisama palju.
Kui olete harjunud ahju puuhalge täis laduma, siis puidubriketiga küttes saab ahju pista poole vähem klotse, aga sooja saab niisama palju. Foto: Urmas Luik

Üha enam inimesi kütab puuhalgude asemel ahju puidubriketiga, mille klotse müüakse isegi toidupoes kartuli kõrval.

Briketti leiab kandilist ja ümmargust, mõni tume, teine hele. Valikut tehes tuleb arvestada otstarvet. Kes tahab näiteks saunaahju või söögitegemiseks pliidiraua kiiresti kuumaks ajada, võiks eelistada ümmargust briketti, mis läheb hõlpsasti põlema ja annab kiiresti tugeva leegi. Kandiline brikett põleb aeglasemalt ja mahedamalt, seega hea valik katlasse või kaminasse.

Kiletatud briketipakki pole ülemäära keeruline oma poeskäigul ostukärru tõsta ja sõiduautoga koju viia, aga mitu firmat pakub Pärnumaal võimalust suur briketikoorem korraga koju tellida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles