Pärnu jõkke lasti ligi 34 000 siiga

Tõnu Kann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte kasvandusekalade vabasse vette laskmisel arvestatakse nii jõevee temperatuuri, asustamise kohta kaldal kui hilist kellaaega, mil röövlinnud kalu enam aplalt ei ründa.
Noorte kasvandusekalade vabasse vette laskmisel arvestatakse nii jõevee temperatuuri, asustamise kohta kaldal kui hilist kellaaega, mil röövlinnud kalu enam aplalt ei ründa. Foto: Urmas Luik

Põlula kalakasvanduses inkubeeritud marjast noorteks kaladeks kasvatatud Pärnu siirdesiiad lasti sel nädalal kodujõkke, kust nad ujuvad avamerre, et suguküpsena naasta turgutama siinset siiapopulatsiooni.

Põlula kalakasvanduse nõunik Ene Saadre kiitis kasvanduse töötajad, kel tuli kasvuperioodil õrnu noori kalu korduvalt sorteerida ja basseinides eri veerežiime luua, et maimudest asja saaks. Töö keerukusele vaatamata kasvas Põlula basseinides kaladeks ligikaudu kolmandik inkubatsiooni pandud marjateradest, mis on tema hinnangul hea tulemus ja annab julgust jätkata siiakasvatust tulevalgi aastal Põlulas, kust enamasti saab asustamiseks lõhet ja forelli.

Kokku lasti Pärnu jõkke 33 000 – 34 000 noort, umbes 20grammist siiga, kes kalaks kasvasid läinud sügisel Pärnu jõest kontrollpüügil lüpstud marjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles