Heliraamat toob vaeguri ellu vaheldust

Silja Joon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heliraamatukogu hoidja Ave Viisuti jutu järgi on spetsiaalse plaadilugeja käsitsemine lihtne: vaegnägijate kõrval on oodatud heliraamatuid laenutama mõne muu puude, häire või haigusega inimesi. Tore meelelahutus oleks heliraamat hoolekandeasutusteski.
Heliraamatukogu hoidja Ave Viisuti jutu järgi on spetsiaalse plaadilugeja käsitsemine lihtne: vaegnägijate kõrval on oodatud heliraamatuid laenutama mõne muu puude, häire või haigusega inimesi. Tore meelelahutus oleks heliraamat hoolekandeasutusteski. Foto: Urmas Luik

Heliraamatud on mõeldud nägemispuudega või mõne muu hariliku suurusega kirjas teksti lugemist takistava puude, häire või haigusega inimestele, kes raamatut käes ei saa hoida, näiteks insuldi üle elanud.

“Meie ühingu heliraamatukogu salvestised võiks tuua rõõmu paljudele, praegu laenutavad neid põhiliselt nägemispuudega inimesed,” märkis Pärnu pimedate ühingu juhatuse esimees Juta Adams.

Adams soovitab heliraamatuid eri diagnoosiga inimestele. “Meilt laenutavad heliteavikuid kuulamiseks kõne- ja lugemisraskustega õpilasedki, kes ei suuda teksti kiiresti lugeda,” kõneles Adams.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles