Algab Pärnu Postimehe joonistusvõistlus "Mina märkan!"

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu Postimees kuulutab taas välja maakondliku eelkooliealiste laste joonistusvõistluse "Mina märkan!", mille eesmärk on arendada laste loovust, tunnustada parimaid ideid ja õpetada märkama meie elu ehk sellise nurga alt, mille peale täiskasvanu ei pruugi tulla.

Et maailm on väga mitmetahuline ja rikas, on konkursil suisa 14 teemat eri valdkondadest. Üks teemadest on sel aastal eriline, nimelt palume joonistada Pärnu Postimehe jõulukaardi.

Kõik võistlustööd jõuavad meie digilehte ja iga teema parimad pildid ilmuvad aasta lõpus Pärnu Postimehe kalendris. Kalendri saavad Pärnu Postimehe tellijad, kellel on tellimus vormistatud 5. detsembri seisuga, kalendrit vabamüügist osta ei saa.

Kes saavad konkursil osaleda?

Osa võtma on oodatud Pärnu linna ja maakonna koolieelikud, nii kodused kui lasteaialapsed. Iga osaleja võib saata konkursile ühe joonistuse ühel teemal, kokku seega maksimaalselt 14 joonistust. Täpsemad tingimused leiab veebiküljelt www2.ajaleht.ee/kalender_pp/.

Võistlusel osalemiseks peab lapsevanem olema tutvunud konkursi tingimustega, mis samuti asuvad viidatud veebilehel.

Millal joonistada?

Joonistusi võib ajalehele hakata saatma juba kohe ja konkurss kestab 4. novembrini, mil võtame vastu viimased joonistused. Tööd palume lapsevanematel ja lasteaedade esindajatel tuua Pärnu Postimehe toimetusse Rüütli 14, märgusõnaga "Mina märkan!". Joonistusele peab olema lisatud (kas eraldi lehel või töö tagaküljel) töö pealkiri, joonistaja nimi, vanus, lapsevanema nimi ja kontaktandmed ja vanema või esindaja allkiri. Vajadusel võib kirjutada lühikese selgitava teksti.

Joonistamiseks tohib kasutada vildikaid, pliiatseid, guašše, akvarelle, rasvakriite, õlipastelle.

Tööd peavad olema horisontaalis ehk laiupidi A4-formaadis.

Kalendri valmimisse annavad oma panuse paljud ettevõtted, mis ühtlasi aitasid teemad välja mõelda. Teemadega saab tutvuda juba viidatud veebiküljel.

Kõik osalenud tööd leiavad koha meie veebigaleriis. Võidutööd ilmuvad nagu öeldud aasta lõpul kalendris ja neist korraldatakse näitus, mis avatakse 15. detsembril Pärnu Swedbanki kontoris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles