Leili Kukke köidab laste rõõmsameelsus

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Meelise vibuklubi juhi Leili Kuke eestvedamisel harjutavad suvepealinna vibulaskjad külmal ajal Pärnu spordihallis ja soojal ajal Tammiste vibustaadionil, kuhu tulevikus planeeritakse ehitada majad.
Pärnu Meelise vibuklubi juhi Leili Kuke eestvedamisel harjutavad suvepealinna vibulaskjad külmal ajal Pärnu spordihallis ja soojal ajal Tammiste vibustaadionil, kuhu tulevikus planeeritakse ehitada majad. Foto: Urmas Luik

Kui Leili Kukk esimest korda sportvibu kätte võttis, oli Aksel Randmer juba kümme aastat Pärnus täpsuskütte treeninud ja Eve Suits ja Mati Vaikjärv suurmeistri märgi rinda saanud.

Tänini treenerina vibuspordile truuks jäänud Kukk laskis juba paariaastase harjutamise järel välja meistersportlase normi ja pääses Eesti koondisse Nõukogude Liidu rahvaste spartakiaadil.

Väärib meenutamist, et 1960. aastal tõi toona kergejõustikutreenerina töötanud Aksel Randmer Lvivist esimesed sportvibud Pärnusse ja sama aasta sügisel lasti Vallikääru aasal nooled lendu. Aasta hiljem kohtusid uue ala fanaatikud Riia vibusportlastega ja 1962. aastal selgusid Pärnu Metsakombinaadi staadionil esimesed Eesti meistrid. Aastakümne lõpuks said kodulinna sportlased enda kasutusse Tammistes laadaplatsile rajatud vibustaadioni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles