Naised teevad Pärnus vägivalla vastu avalduse

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme Pärnu Strandi hotellis kogunevad 200 Eesti ja Soome Zonta klubi liiget ja võtavad vastu avalduse saata nii meie kui põhjanaabrite avalikkusele selge sõnum, et naistevastane vägivald peab lõppema.

Avalduse täistekst: “21. sajandist peab saama naistevastase vägivalla ületamise aastasada. Seda nõuab kõigi inimeste võrdsuse tunnistamine ja inimväärikuse austamine. Rahvusvaheline organisatsioon Zonta International näeb oma strateegilise eesmärgina aidata igakülgselt kaasa naiste olukorra parandamisele ühiskonnas, sealhulgas soolise vägivalla ennetamisele ja selle ohvrite abistamisele. Zonta ütleb kindla EI naistevastasele vägivallale.

Eestis on Zonta tegutsenud juba veerand sajandit, alates Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamisest augustis 1991. Just samal ajal asutati Tartus Soome zontade innustusel ja toetusel esimene Zonta klubi Eestis. Praegu tegutsevad klubid lisaks Tartule ka Pärnus, Viljandis ja Tallinnas koos Soome 61 klubiga. Zonta klubid on oma tegevuses pööranud suurt tähelepanu naiste ja laste olukorra parandamisele ühiskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles