Martin Laine: Ühe peksja jaht naisi ei päästa

Martin Laine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Laine
Martin Laine Foto: PP

Huvitav on näha nõiajahti, mida alustati ühe Pärnu jahtklubi liikme üle, kes mitu korda ja võikalt oma elukaaslast peksis. Tema teod olid kahtlemata kohutavad. Minul kurjategijast kahju pole. See-eest leian, et Facebookis noormehe piltide levitamine ja kommentaariumides sõimlemine on pelgalt kasutu ja rumal.

Selline avalik reaktsioon peaks panema naisepeksjad kartma, et neidki ootab seesugune saatus. Kahtlen, et sellel mingit suuremat mõju on.

Ühiskond peaks aru saama, et meid šokeerinud juhtum on igapäevane. Möödunud kuul karistati sama paragrahvi põhjal üle 60 mehe. Julgen arvata, et enamik neist pääses tingimisi. Leian, et see on ühiskonnas oluline probleem ja seetõttu peabki olema vihane. Kuid minu silmis peaks selle raevu suunama mujale kui anonüümsetesse kommentaaridesse või ühe naisepeksja postkasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles