Riik kaalub Pärnu lennujaama renoveerimisse investeerimist

Raido Keskküla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennujaam.
Pärnu lennujaam. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Kaubandus-tööstuskoja Pärnu esinduse korraldatud ärihommikusöögil Pärnu linnapea ja maavanemaga kohtunud majandus- ja taristuminister Kristen Michal rääkis, et riik kaalub peale Via Baltica laiendamise investeerida Pärnu lennujaama renoveerimisse. Investeeringu suurus ja maht selgub pärast vajaduste ja võimaluste täpset väljaselgitamist.

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius väidab, et lennujaam on piirkonna majanduse arenguks niisama tähtis nagu korras maantee ja raudtee. “Jätkusuutlikuks arenguks vajab Pärnu kindlasti kolme ühendust ehk maismaa-, õhu- ja raudteetransporti, ent praegu on meil puuduolevast lennuühendusest kõige rohkem võita,” ütles Kosenkranius. “Positiivne on seegi, et riik tuleb meile appi Via Baltica remontimisel.”

Minister teatas, et lähiajal on küll ees mitu teedeprojekti Pärnu suunal, aga ollakse valmis investeerima ka teistesse ühendustesse. “Meil oli europrojektides üks võimalik variant Lelle-Pärnu raudtee rekonstrueerida. Kui Pärnu piirkonna juhtidel ja ettevõtjatel on tahtmine kasutada raha hoopis lennujaama renoveerimiseks või Pärnu maantee laiendamiseks, oleme kindlasti valmis seda kaaluma ja meetmed üle vaatama. Järgmise sammuna vaatamegi üle kõigi osaliste panustamisvõimalused, täpsustame investeeringu suuruse, seejärel saame koos teha konkreetsed otsused,” sõnas majandusminister Kristen Michal.

Pärnumaa omavalitsuste liidu esimees Lauri Luur arvab, et kiire raudtee on Pärnumaa pikaajalistes plaanides olulisel kohal. “Ootame pikisilmi Rail Balticut, sest raudteeühendusest nii Tallinna kui Euroopaga saab Pärnu ainult võita,” ütles Luur. “Kuna Rail Balticut tuleb veel mitu aastat oodata, on praegu lennujaama renoveerimise kõrval arukas korda teha Via Baltica. Näeme, et töötav lennujaam aitab vähendada Pärnu sesoonsust ja tugevdada konkurentsivõimet turismiturul.”

“Kui vaadata pikemat perspektiivi, tahame olla parimate ühendustega piirkond Eestis. Meile on olulised nii Via Baltica, Rail Baltic, sadamad kui lennujaam. Kui rääkida maantee remondist ja ohutuse suurendamisest, võiks esimeses etapis riigi toel ajakohastada ohtliku Via Baltica Pärnu-Uulu lõigu,” ütles Pärnu maavanem Kalev Kaljuste. “Investeeringuid vajavaid Via Baltica lõike on Pärnumaal veel: näiteks võiks lähema viie aasta jooksul ehitada maantee neljarealiseks kuni Pärnu-Jaagupini. Pärnust võiks areneda logistikakeskus, millest saaksid kasu maakond ja Eesti riik.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles