Galerii: Pärnu ja Tartu meeskond pakkusid tulise korvpallilahingu

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohalik korvpalli esindustiim võitles täna Pärnu spordihallis Tartu vastu nii kirglikult, et kodumeeskonna poolehoidjad jäid pärast mängu omadele aplodeerima. Ometi pidid pärnakad Eesti meistriliiga mängus tunnistama Tartu ülikooli 81:68 paremust.

Pärnu meeskonna vahetusmeeste pink oli sama pikk kui vigastatutel: kolme võistlusvormi selga tõmmanud korvpalluri kõrval elas omadele plaksutades kaasa niisama palju pikka dressi riietunud mehi. Teistest mõnevõrra tülikam oli plaksutada ehk neljapäeval operatsioonil käinud Mihkel Kirvel, kelle vasak käsi on veel kipsis.  

Tartu meeskonna peatreener Gert Kullamäe tõdes vahetult pärast mängu, et võit ei tulnud sugugi lihtsalt. “Raske mäng, eriti esimesel poolajal,” lausus Kullamäe. “Arvan, et kolmanda veerandi algus sai täna määravaks: alustasime väga hästi, kõik olid kohe valmis.”

Kullamäe märkis, et edu kasv teise poolaja alguses andis tartlastele palju enesekindlust. “Kuigi nad tulid vahepeal paari viskega mängu tagasi,” möönis ta seejärel. “Õnneks midagi hullu ei juhtunud.”

Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula oma meeskonna kaotuse põhjuse leidmiseks pikka analüüsi ei vajanud. “Lihtsalt lasime end ära suruda, jäime füüsiliselt alla,” lausus ta kohe pärast mängu. “Vastane võttis 17 ründelauda: korvi all lõhuti meid ära.”

Nagu nähtub statistikast, jäigi Pärnu vastasele enim alla lauapallide hankimises: tartlased said kätte 42 lauapalli, kodumeeskond seevastu 29. Ründelauas hankisid külalised koguni kümme palli enam.

“Võib-olla pole me praegu kõige paremas füüsilises seisus,” möönis Rannula. “Ilmselgelt tegid nende pikad täna meie pikkadele liiga, eriti Milka (Dominykas Milka, L. H.).”

Veel tõi Rannula esile, et tihti jätsid pärnakad vastasmeeskonna tagumised mehed blokeerimata. Sellegi põhjustas tema sõnul väsimus. “Meil on vaja veel füüsiliselt kosuda, midagi hullu ei ole,” lausus Rannula. 

Kummagi meeskonna peatreeneri hinnangul kodumeeskonna hõre koosseis tänase mängu tulemust ei mõjutanud. Kullamäe täpsustas, et Tartu tiimi probleemid on üsna Pärnu omade moodi. “Meil on õhuke koosseis. Rõõm on tõdeda, et veel mõnel on koosseisuga probleeme,” rääkis Kullamäe. “Meil on satsis palju noori mehi, samal ajal vanemad mängijad alles tulevad vigastustest välja. Iga päev loeme, kui palju on terveid mehi, ja igat mängu võtame tõsiselt.”

Kuigi varem on Tartu mänginud Pärnu vastu tavapärasest mõnevõrra nõrgema koosseisuga, andis Kullamäe täna enim mänguaega põhikoosseisule. “Ajad on muutunud,” tõdes Kullamäe. “Sel aastal mängudele tulles pole meil mingit põhjust mõelda, et oleme favoriidid.”

Esimese veerandi lõpetanud sireeni kõlades kargas rahvas püsti. Sellise reaktsiooni põhjustas vise, mille Norman Käbin tabas oma väljakupoolelt. Nii võitis avaveerandi 24:22 Pärnu.  

Ülejäänud kolmel perioodil olid tartlased paremad. Tartu võitis need 26:19, 16:10 ja 17:15.

Pärnu tulemuslikem mängija oli 20 punktiga Vaidotas Volkus. Edvinas Šeškus ja Norman Käbin viskasid vastavalt 13 ja kümme punkti. Peale selle tegid vastased kindlalt tegutsenud Käbini vastu kuus viga, sealhulgas kaks ebasportlikku.

Tartu eest viskas Dominykas Milka 17 punkti ja hankis 14 lauapalli. Thomas Mandell ja Janar Talts toetasid leedulast vastavalt 16 ja 15 punktiga.

Pärnu on nüüd Eesti meistriliiga edetabelis võidu ja kahe kaotusega kuues. Tartu ülikool on kahe võiduga teine. Tabelit juhib pärnaka Rait Käbini juhendatav TTÜ, millel on tabelis neli võitu.

Eesti meistriliigas on järgmine Pärnu mäng kodusaalis TTÜ meeskonnaga. Teisipäeval läheb Pärnu Balti liiga mängus Raplas Sadolini spordihoones vastamisi Rapla tiimiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles