Kutseõppurid sobitasid sõprust tehnikaülikooliga ja käisid vabadusvõitluse muuseumis

Anu Villmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) tehnikaõppeosakonna õpilased ja õpetajad käisid külas Tallinna tehnikaülikoolil (TTÜ) ja astusid läbi Eesti vabadusvõitluse muuseumist.

Noored kuulasid ülikooli auditooriumis loengut ja läksid seejärel ekskursioonile auto-, mehaanika ja elektri eriala õppelaboritesse.

"Külaskäik tehnikaülikooli oli väga vajalik meie teise ja kolmanda kursuse õpilastele, kellel seisab peagi ees valik, mida teha pärast kutsehariduskeskuse lõpetamist," märkis PKHK kutse- ja riigikaitseõpetuse õpetaja Lembit Miil.

Miil ütles, et TTÜ on kutsekooli lõpetanutest väga huvitatud, kuna sellistel noortel on ülikooli astudes erialased baasteadmised juba olemas.

Visiidil kohtusid PKHK õpetajad-õpilased ühe oma kooli vilistlase Janar Jugalaga, kes jätkas pärast kutsehariduskeskuse lõpetamist õpinguid ülikoolis.

"Loodame, et Janar Jugala on tulevikus meie koolis mehaanika- ja metallitööõpetaja. Esialgu plaanib ta kevadel ülikooli lõpetada ja jätkata kaitseväeteenistuses," lausus Miil.

Tallinna päeva kavva mahtus ka Lagedil asuva Eesti vabadusvõitluse muuseumi külastus.

Miil rääkis, et muuseumi ringkäik oli ette nähtud neile õpilastele, kes on otsustanud valikaineks võtta riigikaitseõpetuse ja osalevad järgmisel aastal välilaagris.

Selliste õpilaste arv on kutsehariduskeskuses viimastel aastatel pidevalt kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles