Liinibussi ja kaubiku kokkupõrkes sai viga seitse inimest

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Raba ja Oja tänava ristmikul toimunud liinbussi ja kaubiku kokkupõrkes sai viga seitse inimest.
Pärnus Raba ja Oja tänava ristmikul toimunud liinbussi ja kaubiku kokkupõrkes sai viga seitse inimest. Foto: Lääne prefektuur

Täna hommikupoolikul põrkasid Pärnus Raba ja Oja tänava ristmikul kokku liinibuss ja kaubik, õnnetuses sai viga seitse inimest.

Politsei sai täna kell 10.34 teate liiklusõnnetusest Pärnus Raba ja Oja tänava ristmikul, kus põrkasid kokku 44aastase mehe juhitud kaubik Mercedes-Benz ja liinibuss Scania, mille roolis oli 57aastane mees. 

Sündmuskohalt toimetati kaubiku juht ning number 14 liinibussis viibinud 26-, 62- ja 66aastased naised Pärnu haiglasse. Lisaks pöördusid kiirabi brigaadi poole kohapeal abisaamiseks bussireisijad: 82aastane mees, 16aastane neiu ning 57aastane naine.

Esmastel andmetel kaotas kaubikut juhtinud mees ristmikule lähenedes tähelepanu ja sõitis ette peateel sõitnud bussile.

Mõlemad mehed olid kained ja vastava kategooria juhtimisõigusega.

Pärnu politseijaoskonna välijuhi Rivo Saare sõnutsi on oluline, et sõidukijuht oleks tähelepanelik ümbruse suhtes ja keskendunud.

Pärnus Raba ja Oja tänava ristmikul toimunud liinibussi ja kaubiku kokkupõrkes sai viga seitse inimest.
Pärnus Raba ja Oja tänava ristmikul toimunud liinibussi ja kaubiku kokkupõrkes sai viga seitse inimest. Foto: Lääne prefektuur

"Sõiduki juhtimine on vastutusrikas protsess, mis on otseselt seotud keskendumise, märkamise ja otsustamisega. See tähendab, et juht ei saa mingil juhul kaotada valvsust. Liikluses peab märkama nii liiklusmärke, kaasliiklejaid kui muid ohutegureid. Kui juhi tähelepanu saab ükskõik millisel moel häiritud, on õnnetusse sattumise oht oluliselt suurem," ütles Saare.

Liiklus oli õnnetuspaigas häiritud kella 11.30ni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles