Läti õpetajad huvituvad Pärnu koolide digiarengust

Silja Joon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti Rezekne maakonna õpetajad Mai koolis.
Läti Rezekne maakonna õpetajad Mai koolis. Foto: Erakogu

14. oktoobril külastasid Läti Rezekne maakonna õpetajad Pernova loodus- ja tehnikamaja ning Pärnu Mai kooli ja Ülejõe põhikooli.

Pärnu Mai koolis said Läti õpetajad ülevaate seal toimunud digipöördest. Mai kooli õppejuhataja Kaja Tammetalu rääkis, et Läti õpetajatele tutvustati Mai kooli hariduskontseptsiooni ja valikuid, anti ülevaade robootika ja informaatika õpetamis- ja õppimisvõimalustest.

Ehkki aega nappis, said huvilised piiluda LegoWeDo robotikasti, vaadati üle uue WEX IQ roboti osad. Õpetajatele tutvustati CodeWeek’i nädala raames Mai koolis tehtavat.

Muljet avaldas Mai koolis tehtud töö informaatika ja robootika võimaluste rakendamisel. Läti õpetajaid huvitasid programmeerimismängud. Lähemalt tutvuti veebilehega code.org. "Rääkisime äsja lõppenud 1.d klassi programmeerimistunnist, kus lapsed said programmeerida Marco liikumist džunglis. See tekitas palju elevust," lisas Tammetalu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles