Tammsaare koolis pandi õpioskused proovile

, Pärnu Tammsaare kooli eesti keele õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud kolmapäeval toimus Pärnu Tammsaare koolis järjekordne 5.–6. klasside õpioskuste võistlus.

Juba neljandat aastat järjest toimuval üritusel võtsid mõõtu Tammsaare kooli ja Paikuse põhikooli õpilased, kes moodustasid kaheksa neljaliikmelist segavõistkonda, nii et igas meeskonnas oli üks Paikuse põhikooli viiendik ja kuuendik, üks Tammsaare kooli viiendik ja kuuendik. Võistluse korraldasid ja ülesanded koostasid Tammsaare kooli eesti keele õpetajad Reet Merilaine, Luule Kustassoo ja Andra Väärtmaa. Paikuse põhikooli lapsi saatsid õpetajad Sirje Suurevälja ja Külli Jürisoo.

Kolmapäevasel teadmiste proovil tuli õpilastel läbi käia kaheksa töötuba. Esimeses õpikojas "Kas tunned Pärnu linna?" pidid õpilased leidma Pärnu linna plaanilt üles tuntud ehitised ja märkima need õigesse kohta. Meedia töötoas tuli kiirelt sirvida ajakirju ja leida vajalikku infot. Järgnesid nuputamisülesanded. Neljandas töötoas pidid õpilased võõrsõnade tähendused üles leidma, kasutades selleks vaid võõrsõnastikke. Viies õpikoda osutus kõige raskemaks: nimelt pidid lapsed skeemi järgi voltima laeva. Sellega sai hakkama vaid neli võistkonda. Kuuendas töötoas tuli kasutada kompimismeelt, et tuvastada kottides olevad asjad. Viimased töötoad olid mereteemalised ja arvutipõhised. Ühe teematoa ülesannete lahendamiseks oli aega kümme minutit, seega oli väga oluline koostööd teha.

Õpioskuste võistlusel saavutas esikoha meeskond Luiged, kuhu kuulusid Tammsaare kooli õpilased Denis Balandin ja Daniil Podlesnõi, Paikuse põhikooli õpilased Triine Kose ja Oskar-Joosep Otto.

Teine koht kuulus võistkonnale Eesti Koer, kus Tammsaare kooli esindasid Daniel Smirnov ja Paavel Platonov, Paikuse põhikooli Kristin Laanemets ja Kristin Kallau.

Kolmanda koha saavutas Mere meeskond: Tammsaare kooli esindasid Nikita Jezerski ja Viktoria Panova ning Paikuse põhikoolist Maarja Hein ja Ott-Joosep Ollep.

Õpetajana oli huvitav jälgida, kuidas võistkonnad asusid esimesest ebakindlusest ülesaanuna koostööd tegema ja jõudsid üksteist aidates lahendusteni. Arvutist info otsimisel kirjutati sageli otsingusse kogu lause või küsimus, mis vastusele lähemale ei viinud. Voltimine osutus õpilastele keeruliseks. Eks see ole õpetajatelegi õppimiskoht, millele tundides tähelepanu pöörata ja milliseid ülesandeid järgmisel aastal lahendamiseks pakkuda. Kindel on, et õpioskuste võistlus toimub tulevalgi aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles