Pärnakad purjetasid end Prantsusmaal viiendaks

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahil Vitamin-One seilanud Pärnu meeskond Mihkel Kosk (kapten), Niklas Jansson ja Aare Võsu sai Prantsusmaa regatil "Dragon Saint Tropez 2016" viienda koha.
Jahil Vitamin-One seilanud Pärnu meeskond Mihkel Kosk (kapten), Niklas Jansson ja Aare Võsu sai Prantsusmaa regatil "Dragon Saint Tropez 2016" viienda koha. Foto: Erakogu

Jahil Vitamin-One seilanud Pärnu meeskond Mihkel Kosk (kapten), Niklas Jansson ja Aare Võsu sai Prantsusmaa regatil "Dragon Saint Tropez 2016" viienda koha. Võitis Venemaa tiim jahil Melody Nelson eesotsas kapten Dmitry Samokhiniga.

Kokku võistles prestiižikal regatil 27 paati Prantsusmaalt, Saksamaalt, Šveitsist, Suurbritanniast, Norrast, Venemaalt ja Eestist. Tallinlase Jevgeni Kazakovi tiim purjetas jahil Right Now 22. kohale.

"Meie mõistes valitsesid kõigil võistluspäevadel Saint Tropez`s lausa suvised ilmad, õhusooja oli pea 25 kraadi," rääkis kapten Kosk. "Kuna ilmataat mängis vingerpussi, lõpetati regatt nelja sõiduga. Esimestel päevadel kummitas meid tormihoiatus, aga lõpuks kippus tuult nappima."

Väärib märkimist, et aastatel 1948–1972 kuulus Draakoni klass suveolümpiamängude programmi. Maailmameistrivõistlusi korraldatakse selles jahiklassis alates 1965. aastast. Võitja rändkarika pani välja Kreeka kuningas Konstantinos II, kes krooniti 1960. aastal Roomas olümpiavõitjaks.

Draakoni projekteeris ja esimese eksemplari valmistas norralane Johan Anker 1929. aastal. Tänapäevani on jahi väliskuju jäänud muutmata, kuid alates 1973. aastast on hakatud paate valmistama senise puidu asemel sünteetilistest materjalidest.

Kapten Kose ja tema meeste võistlushooaeg pole veel lõppenud: novembris ja detsembris kavatsevad nad startida mitmel Vahemere regatil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles