Õpetajad ja õpilased omandavad haridusfestivalil ettevõtlusvilumust

Anu Villmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Homme Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) toimuval haridusfestivalil "Ettevõtlik noor, edukas Eesti!" on fookus õppijakesksel lähenemisel ja noorte ettevõtlikkuse arendamisel.

Kutsehariduskeskus pakub festivalil õpetajatele, õpilastele, lapsevanematele ja koolijuhtidele põnevaid töötube, harivaid seminare, võimalust jagada oma edulugusid ja kuulata teiste omi.

Haridusfestivali välisesineja räägib Šotimaa ettevõtlusõppe arengutest.

Töötubades arutletakse muuhulgas teemadel, kust leida head äriideed, kuidas märgata ja toetada laste ettevõtlikkust, mil viisil disainmõtlemisega ettevõtluspisikut levitada, kuidas kooli ja kogukonda ühendada ning otsitakse lahendusi aruteludes ilmnenud probleemidele.

PKHK tutvustab noortele õppimisvõimalusi praktiliste mängude abil.

Riigimajandamisele lähenetakse lõbusa mänguga "Turuplats". "Väärtuste mäng" asetab õpilased keerulisse olukorda, kus neil tuleb vastandlike väärtushinnangute kiuste leida väljapääs rasketest olukordadest.

Haridusfestival "Ettevõtlik noor, edukas Eesti!" on haridusprogrammi "Ettevõtlik kool" algatusel 2007. aastal sündinud üritus koolijuhtidele, õpetajatele ja õpilastele, mis seekord toimub väljaspool Ida-Virumaad.

Eelmisel aastal ajas töötubades tarkust taga üle 600 külastaja üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles