Uue kunsti muuseumis avavad näituse juubilar Jüri Arrak, Tõnu Aru ja 18 akvarellisti

Anu Jürisson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Arrak saab küll 24. oktoobril 80aastaseks, kuid ei tee oma näitusega veel elutöö kokkuvõtet - seda kavatseb ta teha 20 aasta pärast.
Jüri Arrak saab küll 24. oktoobril 80aastaseks, kuid ei tee oma näitusega veel elutöö kokkuvõtet - seda kavatseb ta teha 20 aasta pärast. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pärnu uue kunsti muuseumis avatakse reedel kell 15 ja 17 uued näitused. Neist ühega astub Jüri Arrak üle 80aastaste klubisse selle sügise viinakuus ja tema ihuoperaator Tõnu Aru sai klubi liikmeks mullu sügisel, teisel väljapanekul näitab oma loomingut 18 akvarellisti.

Sõprade Jüri Arraku ja Tõnu Aru isikunäitus "Jüri + Tõnu = 161" hõlmab Arraku maale ja tema kavandite alusel loodud vaipu (mille autor on Arhangelski tekstiilikunstnik Olga Dmitrijeva) ja Aru dokumentaalfilme.

Näituse "Uus akvarell 2016" on kokku pannud kuraatorid Elize Hiiop ja Rein Mägar eesmärgiga julgustada oma kunstnikutee alguses noori avastama akvarellmaali võlusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles