Prillid tahavad vaid märga puhastust

Riina Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prille puhastama asudes tuleb esmalt klaasidele kanda puhastusvedelikku või vett ja siis mikrofiiberlapiga õrnalt puhtaks kuivatada.
Prille puhastama asudes tuleb esmalt klaasidele kanda puhastusvedelikku või vett ja siis mikrofiiberlapiga õrnalt puhtaks kuivatada. Foto: Urmas Luik

Kui tahate oma prillidest kiiresti lahti saada, puhastage neid kuivalt riidetükiga hõõrudes ja eest võttes asetage need enda kõrvale diivanile või voodi äärele. Just sedasi käitudes rikuvad inimesed oma prille kõige sagedamini.

“Inimesed panevad prillid diivanile, kui lehelugemise katki jätavad ja korraks püsti tõusevad, ja siis istuvad hajameelsusest neile peale,” rääkis Pärnus Tallinna maanteel prilliparandustöökoda pidav Sven Rokicki. “Mõni on tunnistanud, et pani magama jäädes prillid voodi äärele, aga keeras siis unisena neile peale. Lastel lähevad prillid sportides tihti katki või kukuvad mänguhoos maha ja teine laps astub peale.”

Väikeste probleemide korral saab abi prillipoodidest, aga kui prillile on juba peale istutud või astutud, ei lähe parandamine garantii alla, ja tihti ei õnnestugi neid parandada. Kui poes öeldakse, et raame enam remontida ei tasu, võib Pärnus sammud seada Rokicki juurde, kes üritab päästa isegi lootusetuks kuulutatud raame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles