Motoklubi liikme tapnud Indrek Kruuv kaebab hoolega

Martin Laine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kruuv Pärnu maakohtu süüpingis.
Indrek Kruuv Pärnu maakohtu süüpingis. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Neli aastat tagasi Pärnus motoklubi Klan liikme surnuks peksnud Indrek Kruuv tahtis 30 miljonit eurot hüvitist ning taotles riiklikku õigusabi, et esitada kaebus Euroopa inimõiguste kohtusse (EIK).

Möödunud nädalal jõustunud ringkonnakohtu otsusega ei määratud Kruuvile õigusabi. Ka tema muud kaebused pole vilja kandnud.

Juba 2013. aastal, kui Kruuv süüdi mõisteti, avaldas ta arvamust, et menetlejad on tema õigusi rikkunud. Nii jõudis vaidlus riigikohtuni, kes jättis maakohtu määratud 11aastase vanglakaristuse jõusse.

Järgmisel aastal esitas ta hagi halduskohtusse, et kohus tuvastaks sündmuskoha vaatlusprotokolli vormistamises rikkumisi ja nõudis kahju hüvitamist. Halduskohus jättis hagi rahuldamata. Möödunud aastal jõudis vaidlus jälle riigikohtuni, mis asja enam menetlema ei hakanud.

Seejärel esitas Kruuv Lääne ringkonnaprokuratuurile neli taotlust kahju hüvitamiseks. Kui esimeses taotluses nõudis ta 25 000 eurot, siis viimases juba 30 miljonit. Sel aastal jätsid need nõuded rahuldamata ringkonna- ja riigiprokuratuur, maa-, ringkonna- ja riigikohus. 

Kolm korda kõikides kohtuastmetes kaotuse saanud Kruuvi kaebused pole veel lõppenud.

Selle aasta augustis esitas ta järjekordse taotluse Pärnu maakohtule, et riik maksaks talle kinni õigusabi Euroopa inimõiguste kohtusse minemiseks. 

Maakohus märkis, et tapmises süüdi mõistetu oli EIKi minemiseks hiljaks jäänud, sest kohtuasjast oli möödas üle kuue kuu.

Seega jättis sellegi taotluse rahuldamata kaks kohtuastet. Ringkonnakohtu sellekohane otsus jõustus 13. oktoobril.

Süüdistuse järgi peksis Indrek Kruuv 2012. aasta aprillis jõhkralt motoklubi Klan liiget ja jättis pekstu surema. Kaaskodaniku tapnud mees ja tema advokaat arvasid, et tapmise süü oleks tulnud ümber hinnata surma põhjustamiseks ettevaatamatusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles