Pärnakas katastroofipiirkonnas: "Praegu on meiega kõik korras"

Sirle Matt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Troopiline orkaan Matthew tabas Lõuna-Haitit 4. oktoobril. Torm on mõjutanud 1,5 miljonit elanikku ja umbes 350 000 inimest vajab humanitaarabi.
Troopiline orkaan Matthew tabas Lõuna-Haitit 4. oktoobril. Torm on mõjutanud 1,5 miljonit elanikku ja umbes 350 000 inimest vajab humanitaarabi. Foto: Dieu Nalio Chery/AP

Pühapäeval kaheliikmelise Eesti päästemeeskonna koosseisus Haitile sõitnud Rauno Kurvits koheneb oludega orkaanist laastatud paigas.

"Praegu otsitakse Jérémie piirkonnas turvalist kohta, kuhu saaksime laagri püstitada. Esmase varustuse võtsime ise Taanist lennukiga kaasa, et vajadusel kohe telgid üles panna," edastas Kurvits esimesi muljeid.

Pärnu päästeametis demineerijana töötav Kurvits sõitis orkaani Matthew laastatud Haitile  meedik Maris Filippoviga. Missioon toimub koostöös Soome, Rootsi, Taani ja Norra päästemeeskonnaga, seda toetab rahaliselt Suurbritanniagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles