Kätepesu päästab tõvevoodist

Sirle Matt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kuninga tänava põhikoolis meenutab punane silt sööklaesiste kraanikausside kohal õpilastele käte pesemise vajadust. Koolipere kinnitab, et enne vee ja seebiga käsi pesemata naljalt sööma ei minda.
Pärnu Kuninga tänava põhikoolis meenutab punane silt sööklaesiste kraanikausside kohal õpilastele käte pesemise vajadust. Koolipere kinnitab, et enne vee ja seebiga käsi pesemata naljalt sööma ei minda. Foto: Mailiis Ollino

Käte pesemisega on võimalik ära hoida põhiliselt kahte liiki haigusi: soole-, bakter- ja viirusnakkuseid ning ülemiste hingamisteede viirusnakkusi.

Terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar sõnas, et soolenakkused levivad nii mustade käte kui saastunud toidu ja joogiveega. Viiruslike soolenakkuste põhjustajatest enamlevinud on noro- ja rotaviirus.

Noroviirusnakkust iseloomustab iiveldus, oksendamine, kõhulahtisus, kõhu-, pea- ja lihasvalu ning palavik. Sagedasti peetakse just seda kõhugripiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles