Endla teatri lugu

Kalev Vilgats
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatritrupp võimaldab täita igas vanuses teatrikülastajate ootusi.
Endla teatritrupp võimaldab täita igas vanuses teatrikülastajate ootusi. Foto: Urmas Luik

Oktoobripäevil 20 aastat tagasi tähistas Endla teater 85. aastapäeva. 1996. aastal oli teater saanud ajakohased heliseadmed. Sünnipäeva puhul oli avatud Jüri Vlassovi teatrifotode näitus. Kaarel Kilvet lavastas “Thijl Ulenspiegeli” Sepo Seemaniga peaosas. Teater oli alustanud uute esinemispaikade otsinguid. Kevadel oligi üle pika aja etendatud Kurgjal Enn Vaiguri “Kraavihalle”. Vahetus teatri logo, milleks valiti Ivar Reimani “Teatrilaev”.

1995. aastasse jäi Endla uste välja vahetamine Hansapanga toel, samuti fuajee, riidehoiu ja külastajate tualettruumide renoveerimine, sest kõik avalikud kohad olid oma interjööri poolest teatrist ette jõudnud. Panga tugi jätkus teatrile kogu see aeg, mil nad olid teatri Vee tänava poolses tiivas rentnikud.

“20 aastaga on teatris toimunud palju ilusat, kuid alati on jätkunud muresidki. Õnneks on rõõmsam pool olnud alati ülekaalus. Tänu uutele heliseadmetele saime tuule tiibadesse muusikalavastustes ja sõnalavastuste helikujunduses. See oli süsteem, mis võimaldas heli vallas ootamatusi. Sel ajal hakkasime taas kosuma. Praeguseks oleme tehnikat taas uuendanud, tegime seda lavastuse “Boyband” eel,” meenutas teatrijuht Roland Leesment.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles