Hamburgeritest: kust saab linna parima kotletisaia?

Martin Laine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino

Läbi paberi lekkiv roosa kastmelöga, maitsetu pihv, kapsapea jagu salatit ja kukkel, mis ei mahu suhu – taevalik 1990ndate stiilis hamburger. Seda kultuuriväärtust müüvad Pärnu kiirtoidukioskidki. Saab lausa valida.

Mis teeb klassikalise, nostalgiat tekitava ja odava hamburgeri heaks? Maitsnud Pärnu linna viit burgerit, on see selge: sai olgu krõbe, komplekt suupärane ja kastet parajas koguses, sest sööja peab jääma puhtaks.

Metoodika oli lihtne. Hamburgerid pidid olema odavad ja koostisosad ühesugused. Seega ei tule siin juttu ketirestoranidest või mugavuspoodidest, ei peenutseta kümneeuroste hõrkude hamburgeritega ega naudita ameerikalikke päris lihast kotletiga saiu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles