Majandusnobelisti juured ulatuvad Pärnumaale

Kalev Vilgats
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Laurits ratsutamas oma nõo, tulevase nobelisti Bengt Holmströmi turjal. Nõukogude ajal käis Holmström vanematega mitu korda Eestis, kuni teadustöö huvides kolis 40 aastat tagasi Ameerika Ühendriikidesse.
Peeter Laurits ratsutamas oma nõo, tulevase nobelisti Bengt Holmströmi turjal. Nõukogude ajal käis Holmström vanematega mitu korda Eestis, kuni teadustöö huvides kolis 40 aastat tagasi Ameerika Ühendriikidesse. Foto: Erakogu

Vastse Nobeli majanduspreemia laureaadi Soome majandusteadlase Bengt Holmströmi esivanemad pärinevad Pärnumaalt. Holmströmi päritolu selgitas Pärnu Postimehele tema nõbu fotokunstnik Peeter Laurits.

“Meie esiisa Karl Kurras (1856–1921) oli Kihnust pärit laevakapten. Algul sõitis ta kaugeid meresid, aga kui pere suureks kasvas, ehitas Pärnusse Sääse 2 maja, mis siiani on meie pere valduses, jäi Eestisse ja oli Hiiu madala tulelaeva Nekmangrundi kapten,” kirjutas Laurits.

Vanavanaema Rosalie Pertelson (1866–1943) sündis Pärnumaal Kallis, lõpetas Pärnu tütarlaste gümnaasiumi, õppis edasi Peterburis ja oli vürstinna Tuhhatševskaja seltsidaam. Vürstinna perega rännati Euroopas ja käidi Pühal Maal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles