Rahvaesindaja võib alati suu lahti teha

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu ei nõustunud linna põhimääruse muudatustega, mis keelanuks rahvaesindajatel istungil ettepanekuid teha. Arhiivifoto.
Pärnu linnavolikogu ei nõustunud linna põhimääruse muudatustega, mis keelanuks rahvaesindajatel istungil ettepanekuid teha. Arhiivifoto. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu linnavolikogu ei nõustunud linna põhimääruse muudatustega, mis keelanuks rahvaesindajatel istungil ettepanekuid teha.

Volikogu esimees Andrei Korobeinik soovis muuta Pärnu linna põhimäärust nii, et istungil ei hääletataks üksikute rahvaesindajate ettepanekuid, mis on saanud juhtivkomisjonis alla kahe hääle. Tema arvates on saadikutel keeruline kõiki viimasel hetkel tehtud ettepanekute poolt- ja vastuargumente kaaluda ning otsustesse võib sattuda piinlikke vigu.

Hea näide, kuidas viimasel hetkel tehtud ettepanek võib eelnõu pea peale keerata, juhtus septembris volikogu istungil. Volikogu liige Eino-Jüri Laarmann soovis enne Läänemere kunstipargi planeeringu kehtestamist, et sinna lisataks üle jõe viiv jalakäijate sild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles