Suur pildigalerii: korvpallurid alistasid meistriliiga liidri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi kohalikul korvpalliklubil õnnestus täna õhtul Eesti meistriliiga mängus TTÜ meeskonna vastu 20 punktiga juhtima minna, pakkusid meeskonnad mängu lõpus Pärnu spordihalli publikule tõelise põneviku. Pärnu pidas siiski vastu ja alistas pärnaka Rait Käbini juhendatava tehnikaülikooli meeskonna seisuga 82:79.

Nagu Pärnu tiimis viimasel ajal justkui tavaks on saanud, lisandus vahepeal üks vigastatu. Silver Leppiku, Mihkel Kirve ja Tormi Niitsi kõrval võttis mängu alguses laatsareti pingireas koha sisse Heivo Parrol, kelle sõrmeluust leidsid erakorralise meditsiini töötajad paar päeva tagasi mõra.

Niisiis pidi Pärnu hakkama saama seitsme mehega. Et nii mõnigi pärnakas võitles täna kahe eest, tuli kodumeeskond sundolukorraga kenasti toime.

Pärnu korvpalliklubi juht Mait Käbin tõdes, et tänane mäng mõnevõrra erines teistest emotsionaalselt. “Eks see oli nagu vennatapusõda,” sõnas Mait Käbin. “Alati soovin mujal mängivatele Pärnu poistele ja vennale head. Ometi olime viimasel ajal võiduta ja tahtsime selle täna kodus ikka ära võtta.”

Olgem ausad, täna nad väärisid võitu meist rohkem. Rait Käbin

Maidu vend TTÜ peatreener Rait Käbin suhtus tänasesse mängu samamoodi nagu kõigisse teistesse. “Mäng nagu mäng ikka,” ütles ta.

Et mäng läks lõpus huvitavaks, on Mait Käbinil hea meel, et publikule sai hea elamuse. “Kes neid kindlaid võite või kaotusi ikka nii väga tahab,” sõnas ta rinda patsutades. “Adrenaliin ja emotsioonid olid endalgi laes: pulss läks ikka päris kõrgele.”

Esimese veerandaja keskpaigani kulgesid mõlemad tiimid edasi punkt-punktilt. Seejärel hakkas Pärnu valitsema. Veerandi võimsaim hetk oli umbes kolm minutit enne selle lõppu, kui Rannar Raabi viske järel korvist välja keeranud palli surus kahe käega pealt Karl-Martin Kask. Avaveerandi võitis 22:10 Pärnu.

Publikut rõõmustavaid pealtpanekuid jätkus teise perioodigi. Veidi vähem kui viis minutit enne teise veerandi lõppu surus taas palli ülevalt läbi rõnga Kask. Ligemale minut hiljem virutas pärast võimast läbimurret palli pealt Vaidotas Volkus. Poolteist minutit enne poolaja lõppu tõusis rahvas saalis uuesti püsti, sest Volkus surus taas palli pealt.

Poolajapausile minnes oli Pärnu edu 41:30. Seejärel jätkas Pärnu domineerimist: pärnakate tegudest nähtus enesekindlust. Nii surus Kask poolteist minutit pärast teise poolaja algust taas palli ülevalt läbi korvirõnga.

Pärast kolmandat veerandit oli kodumeeskonna edu 60:46. Nagu kinnitas TTÜ peatreener Rait Käbin, polnud tagaajajatel enam midagi kaotada. Visalt surusid nad kaitses pärnakaid üleväljapressinguga, nahaalselt tungisid nad üha enam eksima hakanud Pärnu rünnakute järel peale.

Nii jõudsid külalised umbes neli ja pool minutit enne mängu lõppu kolme punkti kaugusele. Otsustavatel hetkedel Pärnu vastasel mängu enda kasuks pöörata ei lubanud.

“Domineerisime mängu algusest peale, aga teatud hetkedel läksime lohakaks ja arvasime, et kõik on tehtud,” rääkis Mait Käbin pärast mängu. “Siis keegi eksis ja natuke hiljem juba järgmine mees. Nii see lumepalliefekt tekkis.”

Rait Käbin tõdes, et TTÜ lasi kodumeeskonnal liiga lihtsalt hoogu minna. “Pärast oli neid juba raske takistada,” lausus TTÜ peatreener. “Lõpus, kui saime neile juba päris lähedale, mängisime riskipiiril, kuid neil õnnestus lõpus ikka vajalikud korvid saada.” 

“Olgem ausad, täna nad väärisid võitu meist rohkem,” tõdes Rait Käbin. “Kui meil oleks olnud natuke rohkem õnne, oleksime ehk võitnud, kuid parem meeskond võitis.”

Pärnu korvpalliklubi juht tõdes, et tänane mäng oli talle tuttava stsenaariumiga. “Alguses muudkui juhid, kuid lõpus vahe sulab ja vastane saab meie eksimustest jõudu juurde,” iseloomustas Mait Käbin seda mustrit. “Eriti kui neil on liider, kellel on hea päev: täna oli TTÜ liider meie klubi õpilane Sten Olmre.”

Pärnu korvpalliklubi juht tõi esile, et TTÜ mängis justkui kodusaalis. “Täna oli vastasmeeskonnas kuus Pärnu poissi,” märkis Mait Käbin.

Mait Käbin möönis, et tema meeskonna mängijad peaksid siiski rohkem vabaviskeid harjutama. “See on ikka valus, kui nii ära kukume,” sõnas ta.

Pärnu tabas 28 vabaviskest kõigest 14. Seejuures olid vastavalt kaheksa ja kaks korda vabaviskejoonel käinud Vaidotas Volkus ja Reinar Hallik seal eksimatud. Muidu hiilgava mängu teinud ja hasartselt võidelnud Kask viskas mööda kõik kuus vabaviset. Edvinas Šeškus tabas kaheksast vabaviskest kaks.

Ülikooli meeskonna pallurid käisid vabaviskejoonel 25 korral ja viskasid sealt mööda vaid kaks palli.

Veidi paremad olid Pärnu korvpallurid lauapallide hankimises, edestades vastast selle statistilise näitaja poolest 31:24. Ründelauas oli kodumeeskonna edu 8:4.

Pärnu tulemuslikem oli 27 punkti ja kaheksa lauapalliga Volkus. Šeškus ja Norman Käbin toetasid teda vastavalt 17 ja 16 punktiga.

TTÜ eest viskas Pärnu korvpalliklubi kasvandik Sten Olmre 23 punkti.

Pärnu on turniiritabelis kahe võidu ja kahe kaotusega kuues. Enne tänast mängu tabelit juhtinud TTÜ on nüüd nelja võidu ja kaotusega teine.

Järgmisel laupäeval läheb Pärnu meeskond Jõhvi spordihallis karikavõistluste veerandfinaalis vastamisi Rakvere Tarvaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles