Rannajooksu võitja: Rada oli väga äge

Andris Tammela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannajooksu võitis suure edumaaga Raivo Alla.
Rannajooksu võitis suure edumaaga Raivo Alla. Foto: Ardi Truija

Täna esimest korda toimunud Pärnu Rannajooksu võitnud Raivo Alla kiitis korraldajaid ägeda jooksu eest, mille start ja finiš asuvad kenal Rannastaadionil.

Alla ütles, et jooksis konkurentidega koos vaid alguse staadioniringi ja hakkas Lehe tänavale jõudes kohe vahet kasvatama. Alla läbis kümnekilomeetrise raja ajaga 32.43, edestades teiseks tulnud Olavi Allaset minuti ja sekundiga. Kolmanda ajaga lõpetas parima pärnumaalasena Karl Mäe, kelle tulemuseks fikseeriti 33.52.

„Mingit taktikat mul ei olnud: lihtsalt hakkasin vaikselt vahet sisse tegema,“ tunnistas Alla. „Lootsin, et Roman Fosti tuleb ka jooksma, aga ta valmistub järgmisel nädalal toimuvaks Shangai maratoniks. Nii kulgesin tugevas, aga mitte väga jõhkras tempos. Tuul oli küll vastu, kuid jooksin tugeva rütmitunnetusega ja üritasin hoida võimalikult voolavat jooksutehnikat."

Alla võitis mullu viimaseks jäänud kahe staadioni jooksu ja see andiski mehele motivatsiooni taas Pärnusse jooksma tulla. „Arvan, et Rannajooksu on lihtsam korraldada kui senist kahe staadioni jooksu,“ arutles ta. „Logistiliselt on kergem ja Rannastaadion vääris õnnistamist. Ma ei olnud varem Rannastaadionil käinud ja see tundus väga vinge: sinine ja natuke müstiline.“

Rannajooksu rada meeldis võitjale väga.

„Rada oli väga äge, kõige lahedam oli ranna laudtee,“ arvas Alla. „Pöördeid oli küll palju ja see võttis tempo maha, kuid ma ei usu, et hooaja lõpus tuli keegi siia aega pressima. Teistpidi jälle hea: nägid vastutulevaid jooksjaid. Mingis mõttes on see ju boonus, kui saad tuttavatele edu soovida.“

Alla kiitis rajaäärset publikutki.  

„Ergutajaid oli raja ääres sügisilmast hoolimata üksjagu. Hea näha, et hooaja viimasel jooksul tullakse välja ja elatakse kaasa,“ märkis ta.  

Allale oli Rannajooks omamoodi perekondlik sündmus. Tema kasutütar jooksis sellesama ürituse raames toimunud viiekilomeetrisel rahvajooksul. Raja ääres ergutas kaasa pisipojaga. Valgast sõitsid kohale mehe vanemadki.

„Kahetsen isegi, et ei tulnud päev varem ega ööbinud Rannastaadioni hostelis,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles