Kaitseväe kolonnid sõidavad läbi Pärnumaa Lätti õppusele

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe autokolonn. Foto on illustreeriv.
Kaitseväe autokolonn. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Scoutspataljon suundub esmaspäeval Lätti õppusele, kus harjutab tegevust Balti pataljoni koosseisus.

Kaitseväe peastaap teatas, et esmaspäeval liiguvad kaitseväe kolonnid Paldiskist läbi Märjamaa ja Pärnu Adažisse. Ligemale 400 Scoutspataljoni elukutselist kaitseväelast siirdub Lätti rahvusvahelisele õppusele Silver Arrow (Hõbenool), mis kestab 31. oktoobrini. Scoutspataljoni operatiivsektsiooni ülem kapten Kaido Kivistik usub, et Balti pataljoni koosseisus toimuv õppus annab väärtusliku kogemuse igale osalejale.

Hõbenool on Lätis toimunud 2014. aastast. Tänavu võtab sellest osa üle 3000 kaitseväelase Lätist, Leedust, Eestist, Ameerika Ühendriikidest, Kanadast, Suurbritanniast, Rumeeniast, Hollandist, Saksamaalt ja Albaaniast.

Õppuse eesmärk on harjutada NATO liitlasvägede koostööd, treenida lahingutegevuse planeerimist ja kaitseoperatsioonide elluviimist. Selle käigus täiustatakse eri tasandite juhtimispunktide võimet juhtida allüksusi nii nende igapäevastes tegevustes kui ka õppuste ajal, koordineerides taktikaliste ülesannete täitmist.

Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluv professionaalse väljaõppega iseseisvaks lahingutegevuseks võimeline kiirreageerimissuutlikkusega manööverüksus, mille kasutuses on 12,7millimeetrise kaliibriga raskekuulipildujatega relvastatud soomustransportöörid Sisu XA-188 ja lähitulevikus 35millimeetrise kahuriga relvastatud lahingumasinad CV 9035.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles