Pärnumaa aednik pürib aasta põllumeheks

Raido Keskküla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saare-Tõrvaaugu aiandi aednik Harri Poom.
Saare-Tõrvaaugu aiandi aednik Harri Poom. Foto: Ants Liigus

Homme antakse Maalehe ja Eesti põllumajandus-kaubanduskoja korraldatud konverentsil Tallinnas riigikogu konverentsikeskuses üle aasta põllumehe tiitel. Teiste seas kandideerib tiitlile Saare-Tõrvaaugu aiandi aednik Harri Poom.

Poom teeb Vändra vallas viinapuude võrdluskatseid, müüb aastas mitu tuhat viljapuu- ja põõsaistikut ja kogub tuntust haruldase kaktusekoguga. Võrdluskatseid tehakse 17 viinamarjasordiga, kollektsioonis on üle 100 sordi, neist paarkümmend avamaa oma. "Otsime äriaeda sobivaid lauaviinamarja sorte," selgitab Poom, kes ühtlasi korraldab õppepäevi, üllatab haruldaste taimedega. Saare-Tõrvaaugu aiandis näeb kasvamas aprikoose, Pavlovski sidrunipuud ja kaktusi, samuti saab uudistada viinapuude sordikatsete tulemusi.

Poomi esitas aasta põllumehe konkursile Maaleht. Tiitlisaaja selgub kümne väärika kandidaadi seast. Esindatud on nii piimakarja- kui maakarjakasvatajad, samuti seakasvatajad, aednikud, kartuli- ja köögiviljakasvatajad ja oma talu piimast juustu valmistajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles