Kadri Simson: Fantastiline eelarve? Siiski mitte

Kadri Simson
, riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: PP

Tuleva aasta eelarvet võib nimetada paigaltammumiseks, mis Eesti ühiskonnas suuremat muutust kaasa ei too. Üldilmelt ei erine 2017. aasta eelarve kuigi palju viimastel aastatel tavapäraseks saanud mustrist.

Näeme taas, et valitsusel puudub pikem plaan. Valitsus mängib maksumuudatustega nullringi mängu, mis pikaajaliselt kahjuks jätkusuutlik ei ole. Võtame näiteks plaani võetud sotsiaalmaksu langetamise, mis 2018. aastaks viiks sotsiaalmaksumäära seniselt 33 protsendilt 32 protsendini. Tuletan meelde, et seda tehakse oludes, kus haigekassa on sügavalt miinuses.

Kahjuliku maksudega mängimise alla läheb valitsuse otsus tõsta järgmistel aastatel kütuseaktsiisi. Juba praegu on diislikütuse aktsiisi Eestis üle 30 protsendi kõrgem kui Lätis ja erinevalt Eestist ei kavatse lõunanaabrid järgmisel aastal aktsiisimäära tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles