Lauri Luur: Kulutame miljon eurot inimese kohta

Lauri Luur
, Pärnumaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Luur
Lauri Luur Foto: PP

Edelaraudtee juhatuse liige Rain Kaarjas kirjutas 20. oktoobri Pärnu Postimehes, kui oluline on tagada hea transpordiühendus Pärnumaaga. Rõhutades, et Pärnumaa majanduse arengus mängiks korralik raudtee samuti tähtsat rolli.

Kahtlemata on Kaarjasel õigus selles, et Pärnu vajab tugevaid transpordiühendusi, eelkõige korralikku maanteed (Via Baltica), raudteed (Rail Baltic) ja lennujaama. Sama mõtet kinnitasid oktoobris kogunenud Pärnumaa omavalitsusjuhid, kes pidasid oluliseks keskenduda just lennujaama ja Via Baltica arendamisele tingimusel, et Rail Baltic tuleb kindlasti.

Paraku ei ühti omavalitsuste arvamus selgelt Edelaraudtee ärihuve esindava Kaarjase mõttega, et enne Rail Balticu rajamist peaks veel vana raudteed 20 miljoni euro eest putitama. On ilmselge, et Pärnu suunal kaht raudteed tööle ei jäeta. Vana likvideeritakse kindlasti ja kohalik rongiliiklus suunatakse Rail Balticule, mis kõigi eelduste kohaselt valmib aastaks 2026.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles