Teispere talu pesukaru valmistub talveuneks

Silja Joon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesukaru on talus veedetud suvega julgemaks muutunud. Ta sööb palju ja turnib puuris, naudib isegi pea alaspidi seintel ja laes rippumist.
Pesukaru on talus veedetud suvega julgemaks muutunud. Ta sööb palju ja turnib puuris, naudib isegi pea alaspidi seintel ja laes rippumist. Foto: Mailiis Ollino

Audru vallas asuvasse Teispere turismitalu miniloomaaeda jõudis isane pesukaru sel aastal. Nimelt oli loomasõber võtnud pesukaru endale korterisse, aga loom ei sobinud sinna. Pikema mõtlemise järel otsustas Teispere talu meespere aastase loomakese oma hoolde võtta. Pesukarule ehitati kena ja avar aedik, kus kõigesööjast eksootiline metsloom saaks elada. Pärast saabumist kohanes loom uue elupaigaga: magas ühtejutti pea kaks nädalat, seejärel elavnes.

Talu peremees Aare Lilleste rääkis, et pesukaru ongi öist eluviisi armastav loom, kuid praeguseks on ta öösiti rahulikumaks muutunud ja hoopis päeval aktiivsem. Ta kiigub ja mängib kenasti oma puuris ning jälgib hoolega kodulinde, kes temast kiviviske kaugusel kaagutavad. Regulaarselt saab karu peale oma toidu värsket muna ja kala, mida ta väga naudib. Ja nagu nimigi viitab, peab karu lugu puhtusest. Sageli peseb ta enne söömist oma toidu veekausis puhtaks, pärast loputab käppi ja suud.

“Tallu jõudis pesukaru pea aastasena. Seega olid tal juba väljakujunenud harjumused ja päevarütm, kuid oleme täheldanud, et õues viibimine, suurem liikumisruum ja ümbritsevad kodulinnud on temas huvi äratanud. Apaatsest unelemisest on saanud aktiivset jälgimist ja liikumist tulvil päev,” jutustas taluperemees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles