Sõpruskoolid kohtusid uurimistööde konverentsil

, Raeküla kooli õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõpruskoolide uurimistööde konverents Raekülas.
Sõpruskoolide uurimistööde konverents Raekülas. Foto: Erakogu

Pärnu Raeküla koolis on kujunenud traditsioon jagada toredaid elamusi sõpradega. Juba teist aastat tähistavad sõpruskoolid vaheajale minekut uurimistööde konverentsiga. Kuna Muhu kool ei saanud seekord paraku tulla, kohtusid Laulasmaa ja Raeküla õpilased.

Konverentsile valisime üheksa esinejat, kelle tööd pakkusid suurt huvi kuulajatelegi. Meie Laulasmaa külalised arvasid, et kõik ettekanded olid põnevad ja haaravad.

Lai teemavalik pani mõtlema selle üle, et igal nähtusel, asjal või spordialal on ajalugu, mis teinekord ulatub lausa ennemuistsesse aega välja. Saime täpsemalt teada eesti mütoloogiliste kujundite kohta, avanes võimalus tutvuda vibu- ja sõudespordi arenguga läbi ajaloo, vaatasime, kuidas õpilased andsid robootikatundi, ainetunnis 3D-modelleerisid ja printisid. Samuti tutvusime noore tõlkijaga, kes oskas kirjeldada nii selle töö raskusi kui toredat eduelamust.

Väga atraktiivseks osutus Jaapani animatsiooni tutvustus. Mõtlema panid minifirmade ettekanded – need innustasid meie noori analüüsima, kuidas heast ideest jõuda tulutoova ettevõtteni.

Novembri keskel toimub Raeküla kooli 8. klassi õpilaste uurimistööde konverents ja see kokkusaamine andis hea võimaluse õppida, kuidas esineda ja köita kuulajate tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles