Pärnu muusikakooli poisid mängisid Kuressaare keelpillifestivalil

Anu Jürisson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare festivalil osalesid Pärnu muusikakooli õpilased ja õpetajad juba kaheksandat korda.
Kuressaare festivalil osalesid Pärnu muusikakooli õpilased ja õpetajad juba kaheksandat korda. Foto: Pärnu muusikakool

Pärnu muusikakooli poisid osalesid 21.–22. oktoobril 15. Kuressaare rahvusvahelisel poiste keelpillifestivalil.

Kuressaare muusikakoolis toimunud festivalist võeti osa kaheksandat aastat järjest. Seekord sõitis Pärnust Saaremaale kümme poissi ja kolm õpetajat: Heli Sommeri tšelloõpilased Edward Pukk, Johannes Alliku ja Albert Press, Irina Matveuse õpilased Kiril Bulõtsev, Kiril Popov, Richard Karro, Erik Viik ja Markus Monak ja Anu Männi viiuliõpilased Oskar ja Aksel Verlin. Keelpillipoiste kontsertmeistrid olid Maarja Talts ja Aaro Tetsmann.

Festivalil esines ligemale 100 noort muusikut ja iga osaleja esitas enda valitud kava. Nii esinejad kui õpetajad said tänuks diplomi ja meene.

Pärnu muusikakooli projektijuht ja kontsertmeister Maarja Talts lausus, et Pärnu muusikakooli viiuli- ja tšelloõppijatele on Kuressaare festival väga tähtis, kuna siin pannakse proovile oma pillimänguoskus. Samal ajal puudub konkursipinge. Alati on oluline olnud kuulata kaaslaste esitusi: kontserdid vältasid reede õhtust laupäeva õhtuni. Aga esimese päeva õhtul viidi poisid giidiga ekskursioonile Kuressaare linnusesse, kus juubeliaasta puhul sai kuulda ehtsat kahuripauku.

"Õpetajatelegi oli festival teetähis kooliaasta õppeprotsessis, kuna koguti nii palju muljeid esitatavate teoste kohta ja sai jagada töömõtteid kolleegidega kõikjalt Eestist," märkis Talts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles