Pärnumaa teehooldajad said talveristsed

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa teedehooldajad said öise lumesaju tõttu talveristsed ja tegid libedustõrjet suurematel teedel.

AS Eesti Teede Viru–Pärnu teehooldeosakonna juhataja Andres Plaat ütles, et Pärnumaal tehti libedustõrjet sel sügishooajal esimest korda. "Tegime libedustõrjet suurematel riigimaanteedel," ütles Plaat. "Oleme selleks valmis olnud juba oktoobri algusest, kui ilm hakkas jahenema."

Et ennustamine on tänamatu töö, ei soovinud Plaat spekuleerida, millal on Pärnumaa teedel oodata esimest väga libedat hommikut. "Meie meeskond annab endast kõik, et libedus õigel ajal likvideerida," kinnitas ta. "Oleme talveks valmis ja reageerime ööpäev läbi."

Plaat soovitab liiklejatel talverehvid juba kindlasti alla panna, sest ennustuse järgi jätkub selline ilm, kus temperatuur kõigub null kraadi ligidal, mis loob tingimused libeduse tekkeks. "Eriti tähelepanelik tuleb olla sildadel ja viaduktidel, kus on libeduse oht suurem," lisas Plaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles