Rail Balticu teekoridori muutmine paiskaks meid kümme aastat ajas tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne vaade Rail Balticu raudteest, kus rongid on aiaga piiratud alal.
Illustratiivne vaade Rail Balticu raudteest, kus rongid on aiaga piiratud alal. Foto: Rail Balticu Pärnu maakonnaplaneering

Rail Balticu projekti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi koordinaator Kristjan Kaunissaare teatas, et raudtee kulgeb kindlasti läbi Pärnu. Seda muuta on mõeldamatu, kuna nii kaotaks Eesti ajas kümme aastat.

Küsimusele, kas Rail Balticu praegune Pärnut läbiv tee on lõplik, vastas Kaunissaare riigikogu keskkonnakomisjoni istungil, et kui seda nüüd veel muutma hakata, liiguksime ajas kümme aastat tagasi. "Siis peaksime teiste Balti riikidega läbi rääkima. Oleks vaja põhjendada Euroopa Komisjonile, miks me ei täida võetud kohustusi," märkis ta.

Selle kõrval tõi Kaunissaare välja, et praegune raudteeprojekt tuleneb Eesti üldplaneeringust. "See on kõige mõistlikum teekoridor ühendamaks Eesti Kesk-Euroopa riikidega. Kui me seda varianti ei kasuta, jääme rahastuseta," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles