Pärnu korvpalliklubi uus mängija tuleb Londonist

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teddy Okereafor.
Teddy Okereafor. Foto: Internet

Vigastustest räsitud kohaliku korvpalli esindusmeeskonna Pärnu Sadamaga ühineb peagi 23aastane inglane Teddy Okereafor. Plaani kohaselt peaks eile lepingule alla kirjutanud mängujuht jõudma Pärnusse homme õhtul.

Pärnu Sadama peatreeneri Heiko Rannula hinnangul on Okereafor mitmekülgne korvpallur, kes on võimeline tiimile kasu tooma nii mängujuhi kui viskava tagamängijana. "Kuna ta on Suurbritannia koondislane, peaks ta olema hea mängija," lausus Rannula lootusrikkalt.

Rannula märkis, et inglane on olnud tal silmapiiril juba varem. Suvel meeskonda komplekteerides ei saanud Pärnu korvpalliklubi teda veel endale lubada, kuid praeguseks on sportlase hind veidi langenud.

Pärnu meeskonna peatreener loodab, et Okereafor saab meeskonda aidata laupäeval Jõhvi spordihallis, kus pärnakad lähevad Eesti karikavõistluste veerandfinaalis vastamisi Rakvere Tarvaga. "Teeme kõik selle nimel, et ta mängiks," teatas Rannula, kelle meeskonnas on praegu kõigest seitse tervet mängijat. 

Okereafor on 193 sentimeetrit pikk ja kaalub 88 kilo.

Briti korvpalliliidu kodulehe andmeil mängis Londonis sündinud Okereafor noorena kodulinna eri meeskondades, enne kui ta 2011. aastal Ameerika Ühendriikidesse õppima läks ja ülikoolikorvpallis kätt proovis.

Hooaegadel 2011/12 ja 2012/13 kuulus noormees Virginia Commonwealthi ülikooli koosseisu. Hooaegadel 2014/15 ja 2015/16 mängis ta Rideri ülikooli meeskonnas. Eelmisel hooajal sai Okereafor keskmiselt 35,4 minutit mänguaega ja viskas keskeltläbi 12,1 punkti.

Suurbritannia korvpallikoondise nimekirja pääses Okereafor esimest korda 2015. aastal, kui meeskond pidas sõprusmängu Uus-Meremaaga. Samal aastal osales ta rahvuskoondisega turniiril Hollandis.

Varem mängis Okereafor Inglismaa U18 ja Suurbritannia U20 koondises.

Okereafor on siiani mänguvormil kandnud numbrit 5. Nagu seisab Briti korvpalliliidu kodulehel, avaldab Pärnu tiimi uus liige nõnda austust oma vanaemale, kes mängis Venemaal korvpalli sama numbri all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles