Noorpurjetajate võistlushooaeg jätkub Saksamaal

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
12aastane Pärnu piiga Angeliina Maria Isabel Õunap on Potsdami regatil Eesti Optimist klassi võistkonna esinumber.
12aastane Pärnu piiga Angeliina Maria Isabel Õunap on Potsdami regatil Eesti Optimist klassi võistkonna esinumber. Foto: Ott Kallas

Sel nädalavahetusel Saksamaal Potsdamis Optimist-klassi võistkondlikul regatil esindavad Eestit kolm Pärnu ja kaks Tallinna sportlast.

Pärnu jahtklubi treenerite Uku Kuuse ja Tõnis Vare kasvandikest lähevad võistlustulle Angeliina Maria Isabel Õunap, Lisbeth Taggu ja Romi Safin. Tallinna Kalevi klubist kuuluvad Eesti koondisse Tristan Šaraškin ja Karolin Härm.

"Juba 29. aastat korraldab Potsdami jahtklubi oktoobri viimasel nädalal noorpurjetajatele regati, kus riikide võistkonnad saavad omavahel mõõtu võtta," rääkis Saksamaal Eesti tiimi juhendav treener Kuusk. "Samamoodi match race`iga toimuvad lühikesel rajal duellid ja võitja pääseb järgmisse ringi, kuid erinevus seisneb selles, et korraga stardib distantsile mõlemast riigist neli paati. Usun, et noortele purjetajatele kuluvad selliselt regatilt saadud kogemused tulevikus marjaks ära."

Kodulinna avamerejahtide meeskonnad on oma võistluskalendri tühjaks purjetanud ja laupäeval pannakse edukale hooajale punkt jahtklubi lipu piduliku lange

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles