Näitusesaali jõuavad graafika ja klaasikunst

Karin Klaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootslanna Lotta Söderi töö klaasikunsti biennaalilt.
Rootslanna Lotta Söderi töö klaasikunsti biennaalilt. Foto: promo

Neljapäeval kell 17 avatakse Pärnu linnagaleriis raekojas Haapsalu graafilise disaini festivali (HGDF) külalisnäitused "Tänapäeva Soome plakat" ja "Alien".

Eesti kujundusgraafikute liidu, Soome instituudi ja Lahti plakatimuuseumi koostöös valminud näitusekollektsioon annab ülevaate Soome kultuuri- ja sotsiaalplakati hetkeseisust. Enamik plakatitest on valminud viimase nelja aasta jooksul ja kollektsioon koosneb 88 teosest.

Peale selle näeb rahvusvahelist kujundusgraafika konkurssi-näitust "Isikupära/Individuality `16" teemal "Erinev/Alien". Graafiliste disainerite näitusel esitlevad autorid oma ettekujutust teistsugusest või võõrastavast nii graafilises disainis kui poliitilis-sotsiaalses kontekstis. Konkursile laekus üle 160 teose Euroopa Liidust, Venemaalt, Valgevenest, Ukrainast, Iraanist ja Ecuadorist. Näitusel on 76 tööd 62 autorilt.

Uue kunsti muuseumis avatakse reedel kell 18.30 rahvusvaheline klaasikunsti biennaal "2D", kus rõhk on lehtklaasi kasutusviisidel.

Eksponeeritakse installatiivset ja suuremõõtmelist klaasikunsti, kuum- ja külmtöötlustehnikaid, nii kahe- kui kolmemõõtmelisi objekte.

Näituse fookus on Läänemere maade klaasikunstil ja esindatud on Eesti, Läti, Leedu, Poola, Saksamaa, Poola, Soome ja Rootsi kunstnikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles