Tuludeklaratsioonide esitamine algas hoogsalt

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulude deklareerimine.
Tulude deklareerimine. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tänasest saavad füüsilised isikud e-maksuametis tuludeklaratsioone esitada. Kella kaheks oli tuludeklaratsiooni elektrooniliselt täitnud juba 139 920 inimest.

Nende põhjal saab öelda, et tagastamisele kuuluv summa on 28,3 miljonit eurot (443,4 miljonit krooni), juurdemaksmisele kuuluv tulumaks on 430 223 eurot (6,7 miljonit krooni).

Maksu- ja tolliameti teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul oodatakse sel aastal kokku 655 000 deklareerijat, mis on niisama palju kui aasta tagasi. Eelmisel aastal esitas 92% oma tuludeklaratsiooni elektrooniliselt.

Mullu esitas esimese päeva lõpuks oma tuludeklaratsiooni elektrooniliselt 218 670 inimest.

Elektroonilise deklareerimise aktiivsus toob kaasa maksu- ja tolliameti serverite suure koormuse, kuid nii nagu viimase viie aasta jooksul, ei ole ka tänavu tõrkeid ette näha. Selle protsessi juhtimiseks on kasutusel eri tehnoloogilised lahendused, teatas maksu- ja tolliamet.

E-maksuameti kaudu tuludeklaratsiooni esitanutele alustab maksu- ja tolliamet enammakstud tulumaksu tagastamist 28. veebruaril.

Kui deklaratsioon ei vaja automaatse, esmase kontrollimise tulemusena täiendavat kontrolli, tagastatakse tulumaks maksumaksja pangakontole viie tööpäeva jooksul pärast deklaratsiooni esitamist.

Lisainfot ja abi saab maksu- ja tolliameti kodulehel olevast teemaveebist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles