Kilingi-Nõmme kaubanduskeskuse ette ehitatakse parklat

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarde vallakeskuses Kilingi-Nõmmes ehitatakse Pärnu tänava kaubanduskeskuse ette 34kohaline parkla, kõnniteed, tänavavalgustus.
Saarde vallakeskuses Kilingi-Nõmmes ehitatakse Pärnu tänava kaubanduskeskuse ette 34kohaline parkla, kõnniteed, tänavavalgustus. Foto: Mailiis Ollino

Kilingi-Nõmme südalinnas on keeruline Konsumis ja teisteski poodides käia, sest parkla ehitamise pärast tuleb poodlejatel otsida autole kohta kaugemal.

Saarde abivallavanem Ave Kallo ütles, et kui kõik läheb hästi, saavad parklad, kõnniteed, tänavavalgustus ja sademeveerennid valmis novembri alguses. Tööd käivad Pärnu tänava sidemaja ja avaturu vahelises 160 meetri pikkuses lõigus ning Pargi ja Turu tänava harudes. Konsumi poe ja kaubanduskeskuse ette tuleb 34 parkimiskohta, neist kaks liikumispuudega inimeste sõidukitele. Turukülastajatele on Pärnu tänava äärde planeeritud kuus parkimiskohta. Valla eelarvest kulub töödele ligemale 140 000 eurot, millele kaasub lisatööprojekti maksumus ja omanikujärelevalve teenus.

Kallo jutu järgi oli plaan vallasisese linna ja piirkonna tõmbekeskuse Kilingi-Nõmme keskosale uus nägu anda pikka aega ja osaühingu Klotoid kõnniteede projekt ootas oma aega 2014. aastast. Konsumi kui keskse toidupoe ees ei olnud sõidu-, kõnnitee, parkla selgelt piiritletud, mistõttu jalakäijad, ratturid ja autojuhidki sattusid segadusse, kus keegi liikuma peab. Hoovidest väljasõidud olid tähistamata ja mõnikord kinni pargitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles