Krista Nõmm: Võim anti käest

Krista Nõmm
, Pärnu linnavolikogu liige (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Nõmm.
Krista Nõmm. Foto: PP

Pärnu linnavolikogu võttis 20. oktoobril vastu otsuse, millega andis ära vabatahtlikult võimaluse oma elu ise korraldada, ja seda Pärnule nii olulises valdkonnas kui muinsuskaitse.

Eelnõu, mis sai volikogus heakskiidu, puudutab Pärnu linnavolikogu ja muinsuskaitseameti vahelist halduslepingut, mille kohaselt Pärnu linn vastutas oma territooriumil kõigi kinnismälestiste, Pärnu vanalinna ja kuurordi muinsuskaitseala ja kaitsevööndi säilimise ja seal kaitse korraldamise eest.

Muinsuskaitselist koostööd toetav haldusleping sõlmiti aastal 2012, millega riik vähendas oma halduskoormust ja linn sai õiguse ise otsustada. Selle lepinguga said linnakodanikud muinsuskaitsemuresid lahendada linnavalitsuse planeerimisosakonnas, kus oli võimalik operatiivselt taotlused ja projektidokumendid läbi vaadata ja kooskõlastada. Halduslepingu lõpetamisega andsime käest võimalused olla linnakodaniku vastu paindlik ja asjaajamisel kiire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles