Volikogu võib küla teisele vallale anda

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Valner.
Sulev Valner. Foto: PP

Sauga vallavolikogu otsus Pärnu linnaga ühinemata jätta on tekitanud olukorra, kus Pärnuga ei saa ühineda Are valdki. Teisalt on kasvanud Sauga suurima küla, Pärnuga kokku kasvanud Tammiste elanike nurin ja soov siiski Pärnuga liituda.

Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna nõunik Sulev Valner selgitas, kuidas külad saaksid eralduda. “Kui on soov, et mõni küla ühineks naaberomavalitsusega, on põhimõtteliselt kaks võimalust: elanike või volikogu initsiatiiv,” rääkis ta.

Volikogul on õigus külade üleandmine algatada, seda saab näiteks Are vallavolikogu teha ettepanekuna Sauga vallavolikogule. Ettepaneku saanud volikogu peab sellega nõustuma ja mõlemad võtma vastu vastavad otsused. Peale selle korraldatakse elanike küsitlus. Elanikel on õigus teha volikogule ettepanek külad üle anda ja volikogu peab seda arutama, aga ei ole kohustatud nõustuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles