Ema käis arstile pääsuks haigekassas õigust nõudmas

Sirle Matt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Pärnu perearstikeskusest abi otsinud Soomes ravikindlustatud eestlanna väidab, et teda ei võetud jutule ja jooksutati pool päeva haige lapsega mööda linna. Perearstikeskuses aga ollakse veendunud, et patsient oli kärsitu ega mallanud arsti vabanemist ära oodata.

Soomes elava ja Pärnusse õele külla tulnud Kaile Kelu kaheksa-aastane poeg jäi haigeks. Kuna palavikus lapsega reisimine ei tulnud kõne alla, vajas Kelu tööandjale esitamiseks hoolduslehte. Kelu teadis, et Soome ravikindlustusega peaks ta Eestis abi saama: selleks annab õiguse nii talle endale kui pojale väljastatud sinine Euroopa Liidu ravikindlustuskaart.

Hoolduslehe saamiseks pöördus Kelu 17. oktoobril palavikus pojaga Pärnu perearstikeskusesse, kuid seal olla talle öeldud, et Soome ravikindlustusega saab ainult erakorralist arstiabi, ja soovitati pöörduda EMOsse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles