Uus plaan: vaesemad omavalitsused saavad jõukate arvelt raha juurde

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Arto Aas.
Riigihalduse minister Arto Aas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Riigihalduse minister Arto Aas esitab peagi valitsusele oma plaani muuta kohalike omavalitsuste rahastamist. Eesmärk on vaesemaid omavalitsusi rikkamatele järele aidata.

"Piltlikult öeldes: jõukate omavalitsuste eelarved kasvavad pisut aeglasemalt, vaesemad saavad selle arvelt pisut rikkamaks," ütles Aas eilsel ajakirjanikele korraldatud esitlusel.

Plaan koosneb kahest osast. Esiteks muudetaks ääremaade järeleaitamiseks mõeldud tasandusfondist raha jaotamise põhimõtteid. Suurema toetuse andmine põhineks tulevikus kooliealiste elanike arvul ja asustustihedusel. Teise uuendusega kasvatatakse kümne aasta jooksul omavalitsustele minevat tulumaksumäära tasemeni, mis oli enne kriisi ehk 2009. aastal. 60 protsenti tulumaksust läheks ühiskatlasse, millest siis raha vaesemate järeleaitamise põhimõttel ümber jagataks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles