Pärnu haiglas asutakse õdesid õpetama

Raido Keskküla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: Urmas Luik

Teisipäeval algab Tallinna tervishoiu kõrgkoolis talvine õppurite vastuvõtt ja tavapäraste õpperühmade kõrval avatakse seekord koostöös Pärnu haiglaga õe põhiõppe rühm Pärnus.

Pärnu haigla annab õeõppeks vajaliku sisustusega auditooriumi ja praktikumide ruumid, õppetöö eest vastutab kõrgkool. Õpe toimub nendesamade õppejõudude juhendamisel, samadel alustel ja mahus nagu Tallinnas ja Kohtla-Järvel.

Pärnu õpperühma võetakse talvel vastu 30 üliõpilast. Õppetöö algab veebruaris ja kestab kolm ja pool aastat.

"Meil on kogemus Pärnu haiglaga ühiseks õeõppeks," ütles kõrgkooli õenduse õppetooli juhataja-lektor Kristi Puusepp. "Kolmel korral on haiglas korraldatud õdede tasemeõpet. Esimene vastuvõtt õenduse õppekavale toimus 2014. aasta suvel ja praeguseks on toona alustanud üliõpilased jõudnud juba kolmandale kursusele. Head õpitulemused ja koostöö haiglaga annavad kindluse uue õpperühma avamiseks Pärnus," lisas Puusepp.

"Pärnu haigla suurim soov on jätkuvalt pakkuda eelkõige Pärnumaa ja Lääne-Eesti noortele võimalust kodu lähedal kõrgharidus omandada. Vähemalt niisama oluline on Eesti tervishoiu- ja haridusvõrgustiku kandepinda laiendada. Selline lähenemisviis toetab oskuste käsikäes omandamist ja on tulevastele tervishoiutöötajatele väga oluline," ütles Pärnu haigla õendusjuht Margit Seppik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles