Eesti parim noorkokk ja pagar õpivad Pärnumaa kutsehariduskeskuses

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas toimuval toidumessil FoodFest pälvis noorkokkade kutsemeistrivõistlustel esikoha Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilane Kristiina Sireli.
Tallinnas toimuval toidumessil FoodFest pälvis noorkokkade kutsemeistrivõistlustel esikoha Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilane Kristiina Sireli. Foto: Liis Reiman/FoodFest

Tallinnas FoodFesti toidumessil pälvis noorkokkade kutsemeistrivõistlustel esikoha Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) õpilane Kristiina Sireli, pagarite mõõduvõtmisel sai esikoha pärnakas Kadri Kärsna.

Noorkokkade võistlusel osalejad said ülesande valmistada eel- ja pearoog. Taimetoidu eelroa kohustuslikud toorained oli muskaatkõrvits, õun "Granny Smith" ja punane peet. Pearoa kohustuslikuks tooraineks oli tänavu valitud terve roogitud Alaska hõbelõhe, millest iga võistkond pidi valmistama kohtunikele ja publikule esitlemiseks kuus portsjonit.

Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilase Kristiina Sireli valmistatud eel- ja pearoog tõid talle noorkokkade kutsemeisterlikkuse võistlusel esikoha.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilase Kristiina Sireli valmistatud eel- ja pearoog tõid talle noorkokkade kutsemeisterlikkuse võistlusel esikoha. Foto: Liis Reiman/SA Innove

Sireli meeskonda kuulus abikokk Maribel Pirn. Noorkokkade konkursil osalesid kümne ametikooli esindajad.

Pagarite võistlusest väljus võitja PKHK teise kursuse õpilane Kadri Kärsna, kes valmistas soolaste pirukate küpsetamise võistlusel suitsutatud ümarmudila täidisega küpsetise.

Noorte kondiitrite mõõduvõtul tuli PKHK õpilane Melyta Škljar kolmandaks.

Noorte kondiitrite mõõduvõtul tuli PKHK õpilane Melyta Škljar kolmandaks.
Noorte kondiitrite mõõduvõtul tuli PKHK õpilane Melyta Škljar kolmandaks. Foto: Erakogu

Kondiitrite võistlusel tuli osalejail valmistada kahekilone tort "Kuldne sügis" ja esitleda kodutööna valminud puuviljavaliku kompositsiooni.

Täna võistlevad toidumessil noored pagarid ja toimub Eesti-Soome restoraniteenindajate ühistreening, kus Pärnumaalt osaleb Euroopa meistrivõistluseks valmistuv Erik Tammeleht.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles