Matemaatikud kogunesid vaheajal Pärnu-Jaagupi põhikooli

, Tõstamaa keskkooli õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tublid Pärnumaa matemaatikud kogunesid vaheajal paariks päevaks Pärnu-Jaagupi põhikooli õppelaagrit pidama.
Tublid Pärnumaa matemaatikud kogunesid vaheajal paariks päevaks Pärnu-Jaagupi põhikooli õppelaagrit pidama. Foto: Erakogu

Tublid Pärnumaa matemaatikud kogunesid vaheajal, 24.–25. oktoobril paariks päevaks Pärnu-Jaagupi põhikooli õppelaagrit pidama, mida korraldas Pärnumaa matemaatikaõpetajate aineühenduse aktiiv.

Laager toimus kolmandat aastat eesmärgiga motiveerida tublisid 7.–9. klassi matemaatikuid. Sinna kutsutakse eelmise õppeaasta matemaatikaolümpiaadil osalejatest iga klassi kümme parimat.

Esimene laager toimus Tõstamaal, teine Kilingi-Nõmmes ja seekord Pärnu-Jaagupis.

Esimene päev algas Tartu ülikooli tudengite korraldatud kuubikute ja täringute loenguga. Seejärel tutvuti Pärnu-Jaagupi aleviga: jaguneti gruppidesse ja mängiti Loquizi orienteerumismängu. Kontrollpunktides vastati küsimustele ja tutvuti vaatamisväärsustega. Õhtul pidi iga rühm välja mõtlema ühe matemaatikaga seonduva mängu, mida kõik osalejad proovisid. Päev lõppes diskoga.

Teisel päeval andsid äriideede töötoas loengu Aare Raev ja Taavi Tamm. Õpilased pakkusid mitu ideed, mida võiks arendada. Seejärel uudistati, kuidas valmivad kõrsikud.

Laager lõpetati õnneloosi ja sponsorite kingituste jagamisega, nagu on juba traditsiooniks saanud. Laagrilistele meeldis kõik: maitsvad söögid, lõbus puhkeaeg ja uued teadmised.

Õpetajad olid laagri korraldamisega väga palju vaeva näinud, ent neile meeldis, et lapsed loovutasid oma vaheajast kaks päeva, et ennast täiendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles