Sirle Matt: Räägi vanaemale arusaadavalt

Sirle Matt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirle Matt.
Sirle Matt. Foto: PP

Eilne Pärnu Postimees kajastas Soomes elavate ja seal ravikindlustatud kahe eestlase kogemust Pärnu perearstikeskuses, kus neile korduvalt väideti, et Euroopa Liidu ravikindlustuskaart annab Eestis õiguse saada üksnes kiirabi. Perearstikeskus kostis, et nad siiski osutavad arstiabi kõigile kindlustatutele, nagu peab, ja patsiendid ei mallanud vastuvõttu ära oodata.

Arstid on vaieldamatult väga targad ja hea haridusega. Jäin aga mõtlema, kuivõrd meditsiinitöötajatele õpetatakse erialaainete kõrval suhtlemist.

Tartu ülikooli meditsiiniteaduste valdkonna õppeprodekaan Anti Kalda kinnitas, et tulevaste arstide ja ülejäänud meedikute suhtlemisoskust arendatakse nii õppekava raames kui eraldi kursustel. Tulevased arstid peavad eelmisest aastast alates kohustuslikult läbima kaks ainekursust, mis aitavad mõista inimkäitumist. Üks neist on “Patsiendikeskne suhtlemine”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles